Workshops

MUZIEKWORKSHOP o.l.v. Grigori Sarolea in MUZIEKHUIS UTRECHT 8 oktober 2016

Grigori_Sarolea

Op zaterdag 8 oktober 2016 a.s. geeft Grigori een unieke muziekworkshop in de bekende “Grigori-stijl” in Muziekhuis te Utrecht.

WAT GAAN WE DOEN?
We komen samen, pakken de instrumenten uit, stemmen de instrumenten en blazen ze warm, maken de lijven los, warmen de stemmen op, vinden een plek, etc.  In die chaos van klanken is al bruikbaar muzikaal materiaal hoorbaar en voelbaar.
Grigori pikt uit dit ‘opwarmen’ elementen op om die gezamenlijk uit te gaan werken. Een akkoordenschema uitproberen/maken, afspreken en vastleggen, een lekkere groove met de hele groep oppikken en daarop doorpakken, melodische en/of ritmische motieven uitbouwen, akkoorden zingen… Waarom niet spontaan ter plekke een korte pakkende/vervreemdende/beeldende songtekst laten ontstaan uit diverse (zelfgemaakte) zinnen van diverse deelnemers…?
Al spelend en zingend en vrijwel continue actief doende maken we een muzikaal geheel, dat uniek is: een stuk muziek op deze dag met deze mensen gemaakt!

Uiteraard heeft Grigori (ter afwisseling) zelf een kant-en-klaar muzikaal  ‘ding’ bij zich om snel te kunnen spelen en zingen (tekst en akkoordenschema, de melodie leer je ter plekke).

In het Muziekhuis Utrecht  is een vleugel aanwezig. Indien er meer toetsenisten zich inschrijven zal een extra (elektrische) piano aanwezig zijn. De rest van de instrumenten moet je zelf meenemen. Alles is welkom. Ondanks dat we zonder bladmuziek werken kan een muziekstandaard handig zijn i.v.m.  eventuele (muzikale) aantekeningen.

WANNEER, WAAR EN KOSTEN
Wanneer: 8 oktober 2016, 11.00u – 16.30u.
Waar: Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301, 3552 XE Utrecht
Kosten: onder 21 jaar € 30,-;  boven 21 jaar € 50,-
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Voor: instrumentalisten en vocalisten

Aanmelden vóór 1 oktober 2016 via   het5ehuis@hotmail.com  of  06 13099743

Vermeld graag bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je bespeelt  en of  je (ook) wilt zingen.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Nieuwe ZANGWORKSHOPSERIE onder leiding van dirigent Grigori Sarolea
(Hoorns Byzantijns Mannenkoor, Utrechts Byzantijns Koor)

FotoromanGroot-kleiner

“Van lijden tot bevrijden”
een serie van vijf workshops én een uitvoering rondom het thema van Goede Week en Pasen.

Voor vrouwen én mannen; voor beginners en gevorderden.

In deze reeks van vijf workshops met een afsluitend optreden worden de verbindingen tussen gezangen van de Slavisch-Byzantijnse ritus en andere liedvormen zingend gemaakt. Zowel hedendaagse liedjes van bv. Jeroen Zijlstra en Middeleeuwse liederen sluiten qua thematiek naadloos aan op de traditionele gezangen van de Goede Week en Pasen. In de vijfde en laatste workshopdag stralen we in de N.H. Kerk te Westwoud alwaar we afsluiten met een fijne ongedwongen uitvoering.

De uitdaging is de diverse vocale uitingsvormen te gaan zingen, proeven en voelen. Het maakt niet uit wat je uitgangsniveau is. Voor wie nog nooit gezongen heeft is dit een unieke mogelijkheid over de drempel te stappen. Een ander heeft juist veel ervaring en kan nieuwe inspiratie opdoen of zichzelf opnieuw uitvinden als zanger.

Grigori combineert zijn zeer diverse specialismen: ruim dertig jaar ervaring in ‘het Byzantijnse’ en zijn Master of Arts, afgestudeerd in ‘oude en nieuwe Nederlandse liedcultuur’.Als geen ander is hij in staat vanuit een ontspannen ‘poten in klei’- methodiek een willekeurige groep mensen tot een unieke fijne sound te smeden waarin alle kwaliteiten samen klinken. Zijn ambacht, spiritualiteit, aardsheid en humor staan garant voor uniek zangplezier.

Wanneer:

- 10 januari 2016: 11.00u – 16.00u

- 7 en 21 februari 2016: 11.00u – 16.00u

- 13 maart 2016: 11.00u – 16.00u

- 20 maart 2016: 11.00u – 16.30u

Waar:

10 januari, 7 en 21 februari  en 13 maart 2016:

MFA de Kreek

Meetketting 1, 2 & 3

1689 XD Zwaag

20 maart 2016 (incl uitvoering):

N.H. Kerk

Doctor Nuijensstraat 24

1617 KA Westwoud

Prijs:

€ 195,-

(bij inschrijving vóór 15 december 2015: 175,-)

Inschrijving en informatie:   het5ehuis@hotmail.com

De workshops gaan door bij een inschrijving van minimaal 20 deelnemers.

 

 

Leave a Reply