“Leve de Vesting” 300 jaar Brielse vestingwerken

 

“Leve de Vesting” 300 jaar Brielse Vestingwerken

Vanaf september 2012 organiseerde en coördineerde Het 5e Huis in samenwerking met Gemeente Brielle en Stichting Kunst en Cultuur Brielle het Belevingsprogramma van het gemeentelijke “Leve de Vesting”project. Dit project was opgezet in het kader van het in 2013 300-jarig bestaan van de (huidige vorm van de) Brielse vestingwerken. Het had ten doel dit specifieke Briels erfgoed en de daarmee samenhangende rijke historie op opmerkelijke wijze in het zonnetje te zetten. Middels het Belevingsprogramma werd door strak geregisseerde belevenissen de Vestingwerken een jaar lang in het middelpunt van alle aandacht gezet.

Het programma heeft het gehele jaar 2013 doen bol staan van de mooie, unieke ervaringen. Naast speciale “Vestingwerken”-edities van jaarlijkse evenementen werden er ook speciale Vestingweekenden georganiseerd. Per weekend werd de nadruk gelegd op telkens een andere thematische of zinnelijke invalshoek. Er waren meer dan 20 optredens en presentaties te bezoeken, van kleinschalig en fragiel op locatie tot groots en meeslepend op een bekend Briels podium.

 

Vestingweekend I: “Bevrijdingsweekend” – 4 en 5 mei; vertier ten tijde van bezetting

Vestingweekend II: “Van Twee Walletjes Eten” – 6 en 7 juli; proef de Brielse vestingwerken!

Vestingweekend III: “Waltaal” – 21 en 22 september; de Brielse vestingwerken in beeld en woord

Vestingweekend IV: “Toondertijd” – 8, 9 en 10 november; de Brielse vestingwerken in beeld en geluid

 

Promotietekst “Toondertijd”
De voetstappen nabij de Noordpoort in het kader van vorig Vestingweekend “Waltaal” zijn nog niet opgedroogd of de laatste wapenfeiten van het project “Leve de Vesting Brielle” staan voor de deur. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november is er in de binnenstad van Brielle een bomvol programma te beleven die de Vestingwerken van Brielle van een geheel andere kant laat zien en horen, dit keer vanuit de podiumkunsten en muziek.

Zie voor meer informatie de website.

300 Jaar-LOGO defkl

 

Leave a Reply